Antroji lakuna erdvių Ln judesių eilėse - Urbonas, Algimantas Pranas (Lietuvos matematikos rinkinys, 1998)
Nagrinėjami tiesinių elementų erdvių Ln su tiesine sietimi judesiai. Įrodyta, kad nėra erdvių Ln, kurų judesių grupė turėtų r parametrų, kur r ∈ [n2 - n + 3, n2 - 2], n ≥ 6. Darbe pateikiami du erdvių pavyzdžiai, kurie įrodo šios lakunos rėžių tikslumą.