Viena funkcinė Lercho dzeta funkcijos savybė - Laurinčikas, Antanas (Lietuvos matematikos rinkinys, 1998)
Straipsnyje nagrinėjama Lercho dzeta funkcijos funkcinė nepriklausomybė. Yra įrodoma, jog Lercho dzeta funkcija netenkina jokios algebrinės-diferencialinės lygties.