Stacionaraus Gauso proceso netiesinės formos skirstinio funkcijos ir jo tankio aproksimacija normaliuoju dėsniu - Saulis, Leonas (Lietuvos matematikos rinkinys, 1999)
Darbas skirtas tikslioms didžiųjų nuokrypių teoremoms kvadratinei formai ζn = ∑s, t =1n as,t Xs Xt, kur Xt, t = 1, 2, . . . , – stacionarus Gauso procesas ir A = [as,t]t=1,n s=1,n simetrinė matrica. Gautos eksponentinės nelygybės. Atitinkamai centruoto ir normuoto atsitiktinio dydžio ζn skirstinio funkcijos tankiui gautas aproksimacijos normaliuoju dėsniu tikslumo įvertis (teorema 5).