Plokštumos taškų klasifikavimas pagal Gauso laukų realizacijas - Šaltytė, Jūratė; Dučinskas, Kęstutis (Lietuvos matematikos rinkinys, 1999)
Straipsnyje nagrinėjamas plokštumos taškų klasifikavimo uždavinys pagal Gauso laukų realizacijas. Gautas pirmos eilės asimptotinis klasifikavimo rizikos padidėjimo skleidinys atvejui, kai Bajeso klasifikavimo taisyklę įstatome maksimalaus tikėtinumo įverčius. Atliktas skaitinis gauto skleidinio palyginimas su Malinovskio aproksimacija situacijai, kai stebime ir klasifikuojame tik taškus, esančius stačiakampėje gardelėje.