Intuicionistinės laiko logikos su laiko tarpais sekvencinio skaičiavimo taisyklių specializacija - Alonderis, Romas (Lietuvos matematikos rinkinys, 1999)
Straipsnyje nagrinėjama intuicionistinės laiko logikos su laiko tarpais sekvencinio skaičiavimo ciklinių taisyklių specializacijos problema. Ciklinė implikacijos antecedentė taisyklė keičiama keliomis kitomis taisyklėmis, dalinai išsprendžiant šios taisyklės cikliškumo problemą. Nurodomos sąlygos, kurioms esant galima atsisakyti visuotinumo kvantoriaus antecedente taisyklės pagrindinės formulės dubliacijos, įrodomų sekvencijų klasei išliekant nepakitusiai.