Rymano daugdaros liečiamojo ir koliečiamojo pluoštų diferencialinės geometrijos klausimu - Baškienė, Angelė (Lietuvos matematikos rinkinys, 1999)
Nagrinėjama Rymano daugdara Vn, jos liečiamasis pluoštas T(Vn) ir koliečiamasis pluoštas Tc (Vn). Difeomorfizmas f : T (V„) → Tc (Vn) apibrėžiamas kanoniniu Vn izomorfizmu. Darbe nagrinėjami tam tikrų daugdaros Vn tenzorių liftai daugdarose T(Vn) ir Tc (Vn) bei ieškomas ryšys tarp tų liftų. Įrodyta teorema: difeomorfizmas f(Vn) metrikos pilną liftą daugdaroje T(Vn) atvaizduoja į tos metrikos pratęsimą (Jano-Patersono prasme) daugdaroje Tc (Vn).