Lietuvos gyventojų mirtingumo pagal priežastis aproksimavimas parametriniais modeliais - Senkuvienė, Rasa (Lietuvos matematikos rinkinys, 2000)
Lietuvos gyventojų 1988–1996 m. mirtingumas pagal pagrindines ligų klases (kraujo apytakos sistemos ligos, piktybiniai navikai bei išorinės mirties priežastys), o taip pat bendras mirtingumas buvo aproksimuoti parametriniais išgyvenamumo funkcijų modeliais. Modelių palyginimui bei aproksimacijos kokybės įvertinimui pateiktos lentelės su kokybės funkcionalo minimumo reikšmėmis.