Universalus krigingas - Dučinskas, Kęstutis; Lesauskienė, Edita; Šaltytė, Jūratė (Lietuvos matematikos rinkinys, 2000)
Straipsnyje palyginami tiesinės nepaslinktos prognozės metodai su optimaliu universalaus krigingo metodu stacionarių Gauso laukų atveju. Pateikiamos analitinės išraiškos šių metodų vidutinei kvadratinei prognozės klaidai skaičiuoti. Šių formulių pagalba palyginami prognozės metodai realiems duomenims, naudojant eksponentini, kovariacijų modelį.