Apie liečiamųjų sluoksniuočių ir jų pjūvių afiniąsias sietis - Baškienė, Angelė (Lietuvos matematikos rinkinys, 2000)
Nagrinėjama n-matės diferencijuojamosios daugdaros Mn liečiamoji sluoksniuotė T(Mn) kaip n-matės dualiosios daugdaros MnR(ε) realusis modelis. Daugdaros MnR(ε) R(ε)-glodžioji sietis, pjūvio σ(Mn) liečiamąsias erdves papildžius vertikaliaisiais vektoriais, indukuoja tame pjūvyje afiniąją sietį. Rastos būtinos ir pakankamos sąlygos, kad σ(Mn) tos sieties atžvilgiu būtų autolygiagretusis pjūvis. Nagrinėjama vektorinė sluoksniuotė E, sudaryta iš daugdaros T(Mn) liečiamųjų erdvių pjūvio σ(Mn) taškuose. Įrodyta, jog naudojant darbe sukurtą dualiųjų funkcijų, apibrėžtų pjūvio taškuose, analizinius pratęsimus dualiųjų skaičių algebrą R(ε), daugdaros E afiniąją sieti, galima vienareikšmiškai pratęsti iki R(ε)-glodžios afiniosios sieties liečiamojoje sluoksniuotėje.