Apie vienos Šredingerio lygčių sistemos vienalaikį sprogimą - Puriuškis , Gintaras (Lietuvos matematikos rinkinys, 2000)
Nagrinėjama netiesinių Šredingerio lygčių sistema ∂u/∂t= iΔu +i (p/2)|u|p-2|v|α u, ∂v/∂t= iΔv +i (α/2)|u|p|v|α -2 v, t > 0. Gautos sąlygos, kada sprendinys sprogsta.