Apie adityviųjų funkcijų skirstinių ribas - Mačiulis, Algirdas; Šiaulys, Jonas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2000)
Nagrinėjama stipriai adityviųjų funkcijų šeima fx, x ≥ 2, kuriai fx(p) ∈ 0, 1 visiems pirminiams skaičiams p. Straipsnyje aprašomi tokių funkcijų skirstinių ribiniai dėsniai su nešėjais 0, 1 arba 0, 1, 2.