Metalų pjovimo proceso stabilumo tyrimas - Janutėnienė, Jolanta; Švitra, Donatas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2001)
Straipsnyje tiriamos metalų pjovimo proceso metu susižadinančių autosvyravimų lygtys. Atlikta šių lygčių tiesinė analizė taikant D-suskaidymų metodą. Išskirta asimptotinio stabilumo sritis, kurioje autosvyravimai neturėtų susižadinti. Netiesinė šių lygčių analizė atliekama taikant bifurkacijų teoriją ir gaunama apytikrio sprendimo išraiška. Gautas sprendinys palygintas su skaitinio eksperimento rezultatais. Turint gautus rezultatus, keičiant parametrų reikšmes, galima matematiškai modeliuoti pjovimo procesą, kad jis vyktų asimptotinio stabilumo srityje.