Moters ovuliacinio ciklo matematinis modelis su vėlavimu, priklausančiu nuo ieškomos funkcijos - Grigolienė, Rasa; Pridotkas, Gintaras; Bučys, Kostas; Švitra, Donatas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2001)
Straipsnyje supažindinama su paprasčiausiu matematiniu modeliu, aprašančiu hormonų sąveiką ovuliacinio ciklo metu, kurį sudaro šešios netiesinės diferencialinės lygtys su vėluojančiu argumentu. Pasiūlyta ir ištirta ovuliacinio ciklo matematinio modelio modifikacija – matematinis modelis su vėlavimu, priklausančiu nuo ieškomos funkcijos. Atliktas skaitinis eksperimentas, kurio metu rasti minėtos modelio modifikacijos sprendiniai. Gauti sprendiniai palyginti su klinikiniais duomenimis bei tarpusavyje.