Reaktoriaus dinamikos modelis, atsižvelgiantis vėluojančių neutronų įtaką - Bučys, Kostas; Grigolienė, Rasa; Švitra, Donatas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2001)
Remiantis netiesiniais reaktorių dinamikos modeliais, įskaitant vėluojančių neutronų poveikį, išnagrinėtas branduolinių reaktorių stabilumo uždavinys. Atlikta reaktoriaus dinamikos taškinio modelio, susidedančio iš dviejų netiesinių diferencialinių lygčių su vėlavimu, tiesinė analizė. D-suskaidymo metodu rastos reaktoriaus TRIGA asimptotinio stabilumo sritis ir sritis, kurioje atsiranda stabilus periodinis sprendinys. Atliktas skaitinis eksperimentas. Reaktoriaus TRIGA modelio stabilaus periodinio sprendinio kreivė palyginta su eksperimentine kreive.