Kontratakų matematinis modeliavimas - Pincevičius, Albertas; Rakauskas, Rimantas-Jonas; Misevičius, Gintautas; Vašterienė, Svajonė (Lietuvos matematikos rinkinys, 2001)
Darbe modeliuojama kontrataka panaudojant galingesnius ginklus: kulkosvaidžius, granatsvaidžius. Atsisakyta ankstesniame darbe [1] daromos prielaidos, kad vienu šūviu gali būti sužeidžiamas tik vienas karys. Pasiūytas modelis padės būsimiesiems karininkams išmokti išsirinkti palankiausią tiek puolimo, tiek gynybos variantą.