Diskriminantinė daugiamačių erdvinių regresijų analizė - Dučinskas, Kęstutis; Šaltytė, Jūratė (Lietuvos matematikos rinkinys, 2001)
Straipsnyje nagrinėjamas daugiamačių Gauso stebėjimų, pasiskirsčiusių erdvėje, klasifikavimo uždavinys. Gautas pirmos eilės asimptotinis tikėtinos klasifikavimo klaidos skleidinys atvejui, kai Bajeso klasifikavimo taisyklę įstatome maksimalaus tikėtinumo vidurkių įverčius pagal erdvėje koreliuotas mokymo imtis. Atliktas skaitinis asimptotinės klasifikavimo klaidos palyginimas su klaida, sumodeliuota Monte Karlo metodu.