Apie adityviųjų funkcijų reikšmių logaritminį dažnį - Šiaulys, Jonas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2001)
Darbe nagrinėjama, kada pasiskirstymo funkcijos (∑m ≤ x 1/m)-1 ∑m ≤ x fx(m < u)1/m silpnai konverguoja. Čia fx, x > 2, yra stipriai adityvios funkcijos, kurioms fx(p) ∊ 0, 1 visiems pirminiams skaičiams p.