Duomenų gavybos technologijos IBM Intelligent Miner pavyzdžiu - Kulvietienė, Regina; Mamčenko, Jelena (Lietuvos matematikos rinkinys, 2002)
Duomenų gavybos technologijų sistemos realizuoja naują duomenų analizės formą, paremtą intelektualiais sprendimais, leidžia gauti iš duomenų bazės žymiai gilesnes žinias, negu sudėtingiausios užklausos ir iš jų suformuotos ataskaitos.