Kietakūnio lazerio temperatūrinio režimo optimizavimas, naudojant aušinimą vandeniu - Dabulytė, Jurgita; Ivanauskas, Feliksas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2002)
Straipsnyje yra sprendžiamas kietakūnio lazerio temperatūrinio režimo optimizavimo uždavinys. Uždavinio sprendimui panaudotas šilumos laidumo matematinis modelis. Skaičiavimo rezultatai parodė, kad aušinimo įrenginio forma mažai įtakoja temperatūrinį režimą.