Matematinis modeliavimas karyboje - Pincevičius, Albertas; Rakauskas, Rimantas-Jonas; Misevičius, Gintautas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2002)
Nagrinėjama netiesinių lygčių sistema, aprašanti minosvaidžio iššautos minos judėjimą. Pasinaudojama eksperimento duomenimis ir surandama oro pasipriešinimo koeficiento priklausomybė nuo taikinio nuotolio. Tai leidžia , ištiesinti`` uždavinį atskiruose intervaluose. Tada galima per 20–30 sekundžių suskaičiuoti šaudymo parametrus ir vykdyti užduotį realiame laike. Jei ginklo valdymo mechanika automatizuota, jo valdymą galima atlikti kompiuteriu. Galima paruošti duomenis būsimam apšaudymui, t.y., susiskaičiuoti vidutinius kvadratinius nuokrypius, surasti šūvių ar salvių skaičių, reikalinga sunaikinti atskirą ar grupinį taikinį su norima pasikliovimo tikimybe. Šios programos gali būti naudojamos kaip , treniruoklis`` apmokant būsimuosius karininkus.