Apie Vinerio sistemų identifikavimą - Pupeikis, Rimantas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2003)
Straipsnyje nagrinėjamas Vinerio sistemų laipsniškas tiesinės dalies, aprašomos skirtumine lygtimi su nežinomais koeficientais ir dalimis tiesiško netiesiškumo su nežinomais nuožulnumais bei nežinomų slenksčių junginys. Parodyta, kad pertvarkius išėjimo signalo stebėjimus pagal didėjančias jų reikšmes, galima išskirti vidurinę stebėjimų dalį, atitinkančią nestebimo tarpinio signalo stebėjimus. Pasiūlytas pilno tarpinio signalo atstatymo būdas pagal įėjimo signalo ir išėjimo signalo vidurinės dalies stebėjimus. Nežinomų tiesinės Vinerio sistemos dalies koeficientų ir dalimis tiesiško netiesiškumo parametrų bei slenksčio įverčiai gaunami mažiausiųjų kvadratų metodo algoritmais, apdorojant stebimų įėjimo, pertvarkyto išėjimo bei atkurto tarpinio signalų duomenis. Pateikti modeliavimo rezultatai.