Verslo procesų nukrypimų valdymas darbų sekų metodu - Vojevodina, Dovilė (Lietuvos matematikos rinkinys, 2003)
Verslo procesų kompiuterizavimas sudaro organizacijoms sąlygas apibrežti savo veiklos tikslus, siekti geresnio darbo ir galutinio produkto rezultato, įgyti klientų palankumą. Tam įgyvendinti dažnai pasirenkami darbų sekų metodai. Darbų sekos leidžia nesunkiai apibrėžti verslo procesus taip, kad jie būtų aiškūs ir suprantami tiek programuotojui, tiek verslo atstovams. Gaila, bet darbų sekos nepalaiko dinaminės verslo procesų prigimties. Kitaip tariant, negali savarankiškai spręsti jokių darbų sekų pakeitimų bei žinomų ir nežinomų situacijų. Šis straipsnis yra skirtas e-verslo darbų sekų nukrypimų tvarkymo problemoms ir sprendimams aptarti.