Apie Šredingerio lygties mažos normos sprendinio sprogimą kritiniu atveju - Puriuškis, Gintaras (Lietuvos matematikos rinkinys, 2003)
Nagrinėjama Šredingerio lygtis (∂u)/(∂t) = i Δu + i|u|p u, t > 0 su pradine sąlyga u(0, x) = uo(x), n ≥ 2. Įrodytas sprogstančio sprendinio su kiek norima maža L2 norma egzistavimas. Kritiniu atveju trumpai paliečiamas klausimas apie tai, kokio dydžio yra sprogstančio sprendinio norma.