Erdvės-laiko duomenų modeliavimas sistemos R aplinkoje - Šaltytė, Laura; Dučinskas, Kęstutis (Lietuvos matematikos rinkinys, 2004)
Straipsnyje aprašyta nauja erdvinių laiko eilučių modeliavimo technika, kuriuos esminis principas – erdvinis modelių sujungimas. Siūloma technika lengvai realizuojama laisvai platinamos sistemos R pagalba. Modelis realizuotas naudojant Lietuvos Jūrinių tyrimų centro duomenis.