Erdvinių variogramų anizotropijos tipai - Budrikaitė, Lina; Dučinskas, Kęstutis (Lietuvos matematikos rinkinys, 2004)
Šiame straipsnyje metodiškai aprašytos įvairios variogramų anizotropiškumo formos. Šios formos iliustruotos naudojant realius Baltijos jūros druskingumo duomenis bei R sistemos Gstat paketą.