Matematikos mokymas panaudojant , Dinaminę geometriją’’ - Dagienė, Valentina; Jasutienė , Eglė (Lietuvos matematikos rinkinys, 2004)
Straipsnyje aptariama, ar prasminga mokyti matematikos panaudojant „Dinaminę geometriją" bendrojo lavinimo mokykloje. Kompiuterinės programos taikymas nagrinėjamas siejant su bendrojo lavinimo mokyklos matematikos mokymo bendrosiomis programomis ir išsilavinimo standartais [1]. Pagrindinis dėmesys skiriamas šioms dalims: 1) matematikos mokymo tikslams ir uždaviniams; 2) matematikos mokymo didaktinėms nuostatoms, 3) mokyklinės matematikos dalyko turiniui. Atskleidžiamos šios programos taikymo pamokose galimybės, privalumai. Pagrindžiamas parengtos mokomosios kompiuterinės priemonės „Matematika 9 su Dinamine geometrija" [6] naudojimas. Pabaigoje trumpai apžvelgiamos mokomųjų kompiuterinių programų rūšys pagal moksleivio aktyvumo lygį ir pagrindžiamas „Dinaminės geometrijos" statusas.