Kai kurie matematinio švietimo bruožai Lietuvoje priklausomybės metais - Banionis, Juozas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2004)
Po Antrojo pasaulinio karo galutinai inkorporuojant Lietuvą į SSRS, visose jos gyvenimo sferose vyko beatodairškas sovietinimo procesas. Nebuvo aplenkta ir reikšminga visuomenės sritis — švietimas, kuris buvo pertvarkytas pagal SSRS modelį. Šiame straipsnyje aptariamas matematinio švietimo ypatybės Lietuvai esant priklausomai, t.y. SSRS sudėtyje.