Lygiagretieji skaičiavimai Monte Carlo metodu SCore aplinkoje - Vošterienė, Svajonė (Lietuvos matematikos rinkinys, 2004)
Darbe parodytos asmeninių kompiuterių dirbančių lokaliame tinkle panaudojimo galimybės, sprendžiant netiesinių lygčių sistemą, apibūdinančią minosvaidžio iššautos minos judėjimą. Lygiagrečiai skaičiuojanti, naudojanti MPI standartą programa, padeda nustatyti optimalų minų skaičių taikiniui sunaikinti. Atsižvelgta ir klasterio TAURAS architektūrą. Programa, paskirsto užduotis visiems klasterio procesoriams ir suteikia galimybę minimizuoti duomenų persiuntimo kaštus. Neteršiant aplinkos, šią programą galima naudoti kaip , treniruoklį’’ apmokant būsimuosius karininkus.