Vieno kompiuterinės geometrijos uždavinio variacijos - Skūpienė, Jūratė (Lietuvos matematikos rinkinys, 2004)
Sukurti gerą uždavinį informatikos olimpiadoms ar kitiems konkursams nėra lengva. Uždavinys turi tenkinti daug reikalavimų. Straipsnyje bandoma parodyti koks gali būti uždavinio kelias nuo pirminės idėjos iki tinkamai suformuluoto uždavinio, kokiais etapais kuriamas uždavinys. Kaip pavyzdys nagrinėjamas kompiuterinės geometrijos uždavinys, kuris 2004 m. buvo pateiktas Baltijos šalių informatikos olimpiadoje Latvijoje.