Stipriai išsigimstančios matricinės dalinių išvestinių diferencialinės lygties sprendinių dėstiniai Laplaso integralais - Jurgaitis, Donatas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2004)
Išnagrinėta pirmos eilės dalinių išvestinių matricinė diferencialinė lygtis, kurios eilė stipriai išsigimsta trimatės kompleksinės erdvės hiperplokštumos taškuose. Rastos holomorfinių visur išskyrus išsigimimo daugdaros taškus lygties atskirųjų sprendinių šeimos. Atskirų jų sprendinių šeimos išreikštos apibendrintais, daugiamačiais Laplaso integralais.