Harmoninės Bernulio voros ir atsitiktiniai keitiniai - Manstavičius, Eugenius (Lietuvos matematikos rinkinys, 2004)
Nagrinėjamos atsitiktinės specialaus pavidalo nulių ir vienetų voros, gautos generuojant nepriklausomus Bernulio atsitiktinius dydžius, kurių sėkmių tikimybės sudaro b-harmoninę seką. Panaudojus tam tikros struktūros vorų, pasirodžiusių tarp pirmųjų n reikšmių, indikatorius, apibrėžiamas procesas ir įrodomas jo konvergavimas D[0,1] erdvėje. Įrodyme pritaikomas atsitiktinių keitinių invariantiškumo principas.