Dvimačio toro endomorfizmų didieji nuokrypiai - Kryžienė, Birutė; Misevičius, Gintautas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2004)
Darbe suformuluotos keturios lemos ir jų pagalba įrodyta dvimačio toro transformacijų xWk, k = 0, 1,2,..., x ∈ Ω2, didžiųjų nuokrypių ribinė teorema. Įrodymui panaudoti žinomi D. Moskvino ir V. Statulevičiaus centruotų momentų ir semiinvariantų įverčiai.