Stojimo į Lietuvos aukštąsias mokyklas duomenų tyrimas panaudojant asociacijų taisykles - Mitašiūnaitė, Ieva; Adomavičius, Gediminas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2004)
Kompiuterizuoto bendrojo priėmimo į Lietuvos aukštąsias mokyklas antrinis rezultatas yra sukaupti duomenų įrašai. Svarbus uždavinys yra šiuos duomenis efektyviai panaudoti, tai yra, iš duomenų gauti vertingos informacijos. Duomenyse atrasti dėsningumai bei sąryšiai gali padėti geriau suprasti stojančiųjų prioritetus, įvairių studijų programų populiarumą ir patį priėmimo į aukštąsias mokyklas procesą. Panaudojant asociacijų taisyklių duomenų tyrimo metodą, šiame straipsnyje nagrinėjami sąryšiai tarp stojančiųjų lyties ir jų norimų studijuoti studijų programų. Keletu iliustracinių pavyzdžių aprašoma duomenų tyrimo procedūra, kuri gali būti naudojama ir kitiems panašiems uždaviniams spręsti.