Mokymo valdymo sistemų vaidmuo e-mokyme - Kulvietienė, Regina; Kulvietis, Genadijus; Šileikienė, Irma; Stankevič, Jelena (Lietuvos matematikos rinkinys, 2004)
Mokymo valdymo sistemos (MVS) – tai sparčiai besivystančios technologijos, skirtos e-mokymo organizavimui ir valdymui. Dauguma MVS sistemų leidžia kurti ir palaikyti e-kursus ir jų turinį, palaiko bendravimą ir bendradarbiavimą tarp studentų ir dėstytojų, leidžia tvarkyti tvarkaraštį, kurti ir administruoti testus, palaiko visus e-mokymosi metodus. MVS sistemos vaidina pagrindinį vaidmenį šiuolaikinėse e-mokymosi struktūrose.