Aiškinamojo kompiuterinės leksikos žodyno sudarymo principai - Dagienė, Valentina; Grigas, Gintautas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2004)
Pateikiami hipertekstinio aiškinamojo žodyno, kurio leksiką sudaro žmogaus ir kompiuterio sąsajoje naudojami terminai, kiti žodžiai bei dažnai vartojamos frazės, specifika bei sudarymo principai. Žodynas internetinis. Jame pateikiami išsamūs žodžių aprašai su paaiškinimais ir iliustracijomis, panaudojama animacija. Žodynas skiriamas programinės įrangos lietuvintojams ir naudotojams. Apibūdinami jo ryšiai su anglų-lietuvikt kalbų kompiuterijos žodžių bei frazių žodynu.