Algoritmavimo uždavinių sprendimų vertinimo problemos - Dagienė, Valentina; Dagys, Viktoras (Lietuvos matematikos rinkinys, 2004)
Straipsnyje analizuojami algoritmavimo uždavinių sprendimų vertinimo būdai, naudojami Lietuvos moksleivių informatikos olimpiadose, Jaunųjų programuotojų mokykloje, bendrojo lavinimo mokykloje, apžvelgiamos vertinimo metodų taikymo problemos. Algoritmavimas ir programavimas — artimos sąvokos, tačiau pirmoji vartojama norint labiau pabrėžti uždavinio algoritmo svarbą, jo suradimą, tuo tarpu programavimas kreipia dėmesį algoritmo išraišką kompiuteriui tinkamu pavidalu. Aptariamas testavimas — pagrindinis algoritmų vertinimo būdas, taip pat kontrolinių testų sudarymo principai. Ypatingas dėmesys skiriamas uždavinių idėjos aprašymui ir algoritmavimo kultūrai.