Matematika informatikos olimpiadų uždaviniuose - Dagienė, Valentina (Lietuvos matematikos rinkinys, 2004)
Straipsnyje aptariami nacionalinių informatikos olimpiadų matematiniu požiūriu. Išnagrinėta per 300 uždavinių, jie suklasifikuoti, pateikta kiekvienos grupės statistikinė analizė. Nustatyta, kad Lietuvos informatikos olimpiadose daugiausiai vyrauja uždaviniai, susiję su grafais. Jie sprendžiami įvairiais metodais.