Elektroencefalogramų išvestiniai parametrai ir jų nustatymo metodika - Misiukas Misiūnas, Andrius Vytautas; Meškauskas, Tadas; Samaitienė, Rūta (Lietuvos matematikos rinkinys, 2016)
Analizuojami automatizuoti algoritmai, galintys padėti medikams nustatyti ir diferencijuoti epilepsiforminius potencialus bei sekti ligos eigą naudojant paciento elektroencefalogramos (EEG) duomenis. EEG pikai yra būdingi epilepsija ir kai uriomis kitomis ligomis sergantiems pacientams. Pasiūlyta išvestinių EEG parametrų: lygio linijos, piko pločio pusaukštyje, piko pakilimo ir nusileidimo statumo nustatymo metodika. Šia metodika gauti duomenys yra lyginami su medicininėje literatūroje pateikiamomis jų reikšmėmis, tokiu būdu didelę dalį neteisingai aptiktų pikų pašalinant iš tolimesnės analizės. Planuojama, kad šių parametrų pagrindu bus kuriamas automatizuotas klasifikatorius, atskiriantis pacientus, sergančius idiopatine Rolando epilepsija nuo sergančių struktūrine epilepsija dėl galvos smegenų pažeidimų (pvz. sergančių cerebriniu paralyžiumi, smegenų žievės displazija).