Dvimolekulinės katalitinės reakcijos kompozitinio katalizatoriaus paviršiuje skaitinis tyrimas - Katauskis, Pranas; Vidutytė, Živilė (Lietuvos matematikos rinkinys, 2016)
Nagrinėjamas netiesinis modelis aprašantis dvimolekulinę heterogeninę katalitinę reakciją, vykstančią kompozitinio katalizatoriaus paviršiuje. Modelis pagrįstas Langmiūro ir Hinšelvudo paviršinių reakcijų kinetika, kai reakcijoje dalyvaujančios medžiagos yra vienodai pasiskirsčiusios. Tiriama aktyvios katalizatoriaus paviršiaus dalies dydžio, adsorbcijos ir šuolių per sritis skiriančią ribą greičių įtaka katalitiniam reaktyvumui ir produkto koncentracijai.