Didžiųjų nuokrypių diskontavimo versija - Kasparavičiūtė, Aurelija; Deltuvienė, Dovilė (Lietuvos matematikos rinkinys, 2016)
Tarkime Z(t) = Σ j=1N(t) Xj, t ≥ 0, yra stochastinis procesas, čia Xj yra nepriklausomi, vienodai pasiskirstę atsitiktiniai dydžiai, o N(t) yra sveikas, neneigiamas reikšmes įgyjantis, nepriklausomų pokyčių procesas. Laikoma, kad N(t) ir Xj yra nepriklausomi. Šiame darbe yra nagrinėjama centruoto ir normuoto atsitiktinio dydžio Zδ =_0^∞e- δt dZ(t), δ > 0, pasiskirstymo funkcijos aproksimacija normaliuoju dėsniu, didžiųjų nuokrypių tiek Kramerio, tiek laipsninėse Liniko zonose. Taip pat, gautas netolygusis įvertis.