Vertikalių kolektorių šilumos modeliavimas radialinėmis bazinėmis funkcijomis: praktininis taikymas - Indriulionis, Audrius; Vaitkus, Pranas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2016)
Šiame tyrime yra taikomas radialinių bazinių funkcijų metodas (RBF) vertikaliems kolektoriams, analizuojant šilumos perdavimo problematiką. RBF metodas yra ekonomiškas betinklis metodas sprendžiant diferencialines lygtis. Lygčių sistemos (matrica A) sąlyginis skaičius yra dažnai didelis, todėl matrica A metodas yra taikomas šiai problemai eliminuoti, gautas apibendrintu abipusio palyginimo metodu (GCV) gaunamas regularizacijos parametras ksi TR metodui, minimizuojant GCV funkciją. Rezultatuose pateiktos kelios rekomendacijos.