Peržiūrint diskrečiąją Furjė transformaciją - Pupeikis, Rimantas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2015)
Tariama, kad taikant diskrečiąją Furjė transformaciją, signalo atskaitų apdorojimui skaitmeniškai, kai kurios jo atskaitos esti jutiklių, veikiančių realiu laiku, pakeičiamos naujomis atskaitomis. Būtina kiekvienai naujai atsiunčiamai atskaitai skaičiuoti naują spektrą. Tokiu atveju siūloma neperskaičiuoti spektrą naujai, o jį modifikuoti rekurentiškai, žymiai sutaupant aritmetinių operacijų skaičių. Pateiktas 8-atskaitų spektro skaičiavimo įprastiniu ir rekurentiniu būdais diskrečiąja Furjė transformacija pavyzdys.