Atsitiktinio dėmenų skaičiaus Gauso atsitiktinių dydžių kvadratų sumos didžiųjų nuokrypių teoremos - Kasparavičiūtė, Aurelija; Deltuvienė, Dovilė (Lietuvos matematikos rinkinys, 2015)
Šiame darbe yra nagrinėjama atsitiktinio dėmenų skaičiaus nepriklausomų Gauso atsitiktinių dydžių kvadratų su svoriniais koeficientais sumos pasiskirstymo funkcijos aproksimacija normaliuju dėsniu, didžiųjų nuokrypių Kramero zonoje.