Katastrofos netiesinėse sistemose ir žmonių darbo grupėse - Butkevičiūtė, Eglė; Landauskas, Mantas; Bikulčienė, Liepa (Lietuvos matematikos rinkinys, 2015)
Katastrofų teorija nagrinėja, kaip dinaminė sistema elgiasi priklausomai ne nuo vieno, o nuo kelių parametrų vienu metu. Pati katastrofa, taip pat kaip ir bifurkacija, yra staigus dinaminės sistemos kokybinis pasikeitimas parametrų reikšmėms pakitus per nykstamą dydį. Darbo tikslas yra pritaikyti kregždes uodegos katastrofos dinamiką grupių lyderystės modeliams formuoti. Šios katastrofos pagalba yra formuojamas modelis, kuris aprašo šeštos ir dešimtos klasių moksleivių grupių lyderystės atsiradimą. Ištiriama, kokios savybės gali lemti vieno ar kelių lyderių formavimąsi tarp vaikų.