Trimatės fraktalinės interpoliacijos panaudojimas paviršių modeliavimui - Landauskas, Mantas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2013)
Kai kuriuos realaus pasaulio objektus labai sunku aprašyti. Šio darbo tikslas yra sukurti šiurkštaus paviršiaus modelį, panaudojant fraktalinės geometrijos elementus. Modelis turi iki norimo detalumo atkartoti originalų paviršių. Reikia pabrėžti, kad čia neieškomos fraktalo savybės realiuose duomenyse. Naudojamos fraktalinės geometrijos teikiamos galimybės, kurių neturi Euklido geometrija. Gauti modeliai gali būti naudojami grafiniam paviršių vaizdavimui, technologinio proceso imitavimui, paviršių sanklijų kokybės tyrimams ir kt. Vieną kartą išmatuoti tam tikrą paviršių ir sukurti keletą jo modelių yra greičiau ir pigiau negu matuoti kelis paviršius daug kartų.