Kodėl mokome tokios matematikos, kokios mokome? Mokyklinės matematikos Lietuvoje atvejis - Norvaiša, Rimas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2019)
Švietimo sistemos kaitos dėka mokyklinė matematika Lietuvoje įgijo senųjų laikų komercinės-admi-nistracinės matematikos bruožus. Be kitų svarbių pasekmių, toks mokyklinės matematikos pobūdis reiškia, kad mūsų mokinių tinkamas matematinio samprotavimo ugdymas yra ribotas.