Antrosios eilės diferencialinio uždavinio su integraline sąlyga minimalusis sprendinys - Paukštaitė, Gailė (Lietuvos matematikos rinkinys, 2019)
Šiame darbe nagrinėsime antrosios eilės diferencialinio uždavinio su viena pradine ir kita integraline sąlygomis geriausiai tinkantį (mažiausių kvadratų) sprendinį. Gausime šios minimizuojančios funkci-jos išraišką ir pateiksime pavyzdį.