Racionalieji kuboidai ir Herono trikampiai II - Mazėtis , Edmundas; Melničenko, Grigorijus (Lietuvos matematikos rinkinys, 2019)
Šiame darbe autoriai tęsia ryšių tarp racionaliųjų kuboidų egzistavimo problemos ir Herono trikampių nagrinėjimą. Įrodoma, kad racionaliųjų kuboidų egzistavimas yra ekvivalentus stačiakampio tetraedro, kurio kraštinių ilgiai yra racionalieji skaičiai, o pagrindas racionalusis Herono trikampis, egzistavimui. Darbe pateikiami stačiakampių tetraedrų, kurių visų briaunų ilgiai yra sveikieji skaičiai, o pagrindo plotas yra iracionalusis skaičius, pavyzdžiai, o taip pat stačiakampių tetraedrų, kurių visų briaunų prie pagrindinės viršūnės ilgiai yra sveikieji skaičiai, pagrindo plotas yra sveikasis skaičius, bet viena pagrindo briauna yra iracionalusis skaičius, pavyzdys.