Apie lengvus paﬁlosofavimus sprendžiant dar lengvesnius neblogus geometrijos uždavinius - Kašuba, Romualdas; Mazėtis, Edmundas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2019)
Geometrijos uždaviniai yra svarbi mąstymo, vaizduotės ir kitų vertingų kompetencijų ugdymo priemonė, bet jų sprendimas net ir gabiausiems mokiniams bei studentams sukelia nemažai sunkumų. Nėra kažkokių bendrų metodų, kurie padėtų išspręsti kiekvieną arba beveik kiekvieną geometrijos uždavinį. Straipsnio autoriai dalijasi savo ilgamete patirtimi apie geometrinių uždavinių sprendimo būdus, kai išmintingai sprendžiant sunkūs uždaviniai staiga tampa ne tokie sunkūs.