Periodinių netiesinių svyravimų silpnieji rezonansai - Lavcel-Budko, Olga; Krylovas, Aleksandras (Lietuvos matematikos rinkinys, 2017)
Darbe nagrinėjamas stygos svyravimų netiesinis matematinis modelis su periodiniais pagal erdvinį kintamąjį koeficientais. Taikant dviejų mastelių ir vidurkinimo pagal charakteristikas techniką, konstruojamas neturintis sekuliariųjų narių asimptotinis skleidinys.